2010. december 30., csütörtök

Süti Lucának

(Az oklevélnek semmi köze a recepthez, csak azért raktam fel, mert most éppen ezt csinálom.)

4 tojásfehérjét 35 dkg porcukorral gőz fölött kikeverünk.
Utána belekeverünk 14 dkg darált diót vagy kókuszreszeléket és 4 evőkanál zsemlemorzsát.
Tepsibe sütőpapír - világosra sütjük.
A sütőből kivéve még melegen a habcsókok alját benyomjuk, hogy kis mélyedéseket kapjunk.

Krém:
4 tojás sárgáját 15 dkg porcukorral kikeverünk és gőz fölött felfőzzük.
Belekeverünk 5dkg csokoládét és egy kis kakaóport, ( vagy csak kakaóport)
Ha kihűlt, 10 dkg vajjal habosra keverjük és két-két habcsókot összeragasztunk vele.

Ui.: A könyvtárban szóltak, hogy több éve tartozol nekik egy könyvvel, amiben nyers japán kaják vannak.(Pfujjjjjj!)

Nincsenek megjegyzések: